Om mig

Jag bor i Göteborg med sambo och ett varierande antal katter och har ägnat mig åt seriös naturfotografi sedan  2008. Helst fotograferar jag i mitt närområde, antingen runt Göteborg eller Varberg. Det brukar också bli några turer till olika delar av Sverige eller Norge varje år. Jag fotograferar all slags natur, men allra helst i de få rester av gammal skog som finns kvar. Där försöker jag fånga gammelskogens stämningsfulla och ibland mystiska miljöer samt dess verkliga och inbillade invånare med en personlig bildstil. Skogens små fåglar ligger mig särskilt varmt om hjärtat.

Jag är invald medlem PhotoNatura /PN sedan 2011 och i svenska Naturfotograferna /N sedan 2017.   

 

Mina bilder

Jag fotograferar uteslutande digitalt och strävar alltid efter att göra bilden så färdig som möjligt i kameran. Justeringar av vitbalans, exponering, kontrast, färgmättnad, beskärning, skärpning för web, samt borttagning av eventuella sensordammfläckar görs i datorn. Om jag inte vid fototillfället ställt kameran på monokromt, så har svartvita och monokroma bilder konverterats från färg i Lightroom eller med programvaran SilverEfex. Endast i undantagsfall klonar jag bort störande delar i en bild och anger i så fall alltid detta. 

Jag använder ofta multiexponering och/eller kamerarörelse. För landskaps- och skogsbilder sammanfogar jag ibland flera utsnitt i höjd- eller sidled för att få en större bildfil. Detta görs med panoramafunktionen i Lightroom eller Photoshop. Jag använder ibland också samma teknik för fågelbilder men där sammanfogar jag utsnitten manuellt i Photoshop. När jag använt dessa tekniker anger jag inte alltid detta.

Förutom husdjur, är alla djur är fotograferade i vilt tillstånd. Många av mina fågelbilder är fotograferade i anslutning till matning som jag själv satt upp. Jag använder mig ibland av eget flyttbart gömsle. Ibland utnyttjar jag hyrgömsle, t.ex. vid örnfotografering.

Det är mycket viktigt för mig att anpassa mitt fotograferande och beteende till naturens villkor. Bilden får aldrig gå före naturens och djurens väl och ve. Ärlighet och transparens är viktigt för mig.och om du frågar hur jag tagit och efterbearbetat en bild så är jag alltid beredd att svara. Jag håller dock vissa fotoplatser för mig själv.

Samtliga bilder på bloggen är upphovsrättskyddade. Om du vill använda någon av dem så är du välkommen att kontakta mig.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.